zaterdag 5 oktober 2013

Cheesecake

"The only way ‘cheese' is dessert is when it's followed by the word ‘cake'" - Michele Gorman

Deze (toch wel frisse) herfstdag vraagt om taart. Onze favoriet is deze to die for baked cheesecake. En nog makkelijk te maken ook, geloof me.





BENODIGDHEDEN

Voor de bodem
- 200 gram bastognekoekjes
- 100 gram boter

Voor de vulling
- 600 gram mon chou (verse roomkaas)
- 125 gram creme fraîche
- 2 eetlepels patentbloem
- 175 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 vanillestokje








Botvier al je agressie op het vermalen van de koekjes voor de bodem. Zet ondertussen een pan op en smelt hierin de boter.




In een mengkom meng je de mon chou, creme fraîche, eieren, bloem en de suiker met elkaar. Dit vormt de basis van de cheesecake.









Alles smaakt gewoon beter met echte vanille. 
Geen vanillesuiker, essence of andere smaakmakers, gewoon echte vanillestokjes gebruiken. 
In dit geval is een stokje voldoende.



Vervolgens mix je de gesmolten boter met de bastogne koekkruimels. Even goed met een vork of lepel mixen, snel in een ingevette springvorm storten en met de achterkant van een lepel stevig aandrukken. Wanneer de boter afkoelt, worden de kruimels weer een geheel: de bodem van de cheesecake. Hierna kan het cheesecakemengsel op de bodem gestort worden. Even mooi aansmeren en de taart kan de oven in: ongeveer een uur in een oven van 180 graden (of wanneer de cake een vaste substantie krijgt en de bovenkant licht gekleurd is).





Eet smakelijk! :-)


1 opmerking:

bluebird zei

Sorry hoor maar een Bologna kaasplankje gaat er ook best in zonder cake!
Maar deze taart is ook heerlijk! En mooi gemaakt, kan ik misschien ook zelfs!