zondag 13 oktober 2013

Havermoutkoekjes met cranberry en witte chocolade

Een koude herfstdag als deze vraagt om bakken thee. En bij thee hoort een koekje, het liefst heel veel koekjes. Dit recept is altijd een succes.


BENODIGDHEDEN
Voor zo'n 20 - 25 koekjes

- 250 gram roomboter
- 390 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- 500 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- Een goede eetlepel (zelfgemaakte!) vanillesuiker
- Snufje zout
- 100 gram havermoutvlokken
- Handjevol gedroogde cranberry's
- Zo veel witte chocolade als je wilt





Mix de boter en de suiker tot een luchtige structuur. Dit lukt het beste wanneer de boter op kamertemperatuur is. Voeg hierna de bloem, ei, zout, bakpoeder en vanillesuiker toe en klop tot een vast beslag. Hierna kunnen de cranberry's, witte chocoladestukjes en havermoutvlokken toegevoegd worden, dit kan gewoon met een lepel of vork, niet met de mixer omdat de chocolade en cranberry's dan stuk gaan. Zet het beslag vervolgens een kwartier in de koelkast om op te stijven. Hierdoor lopen de koekjes minder uit wanneer je ze in de oven plaatst, en worden ze knapperiger. Kan je ondertussen mooi de thee op zetten.



Vervolgens kan je met twee lepels vijf a zes hoopjes beslag op een bakplaat plaatsen. Tien tot 15 minuutjes in een oven van 180 graden en klaar zijn ze. 

Even op z'n kop laten afkoelen (zo blijven ze het meest knapperig), en eten maar!










Geen opmerkingen: