zondag 15 december 2013

Brownies 2.0

Zo met de kerstdagen voor de deur begint de stress voor het kerstdiner voor sommigen al te komen. Met deze brownies als dessert kan je diner met zekerheid de boekjes in, geloof ons. Met dit recept van Robin (de browniekoningin) waant je gezelschap zich in een ware chocoladehemel.


BENODIGDHEDEN
- 350 gram chocolade (puur of melk, net wat je lekker vindt; wij deden half-om-half)
- 200 gram witte chocolade (ter garnering!)
- 250 gram boter
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snuf zout
- 1 doosje diepvriesframbozen (Albert Heijn)


Om te beginnen smelt je de boter en de pure/melkchocolade au-bain-marie (een vuurvaste schaal op een pan met kokend water, op een laag vuurtje, om zo rustig mogelijk een aantal ingedrienten door elkaar te kunnen roeren en te verhitten). Voeg ook een snuf zout toe aan dit mengsel.

Ondertussen mix je de eieren en de suiker in een kom. Wanneer de eieren volledig met de suiker 'versmolten' zijn voeg je de bloem en de bakpoeder toe. Hierna kan het warme chocolademengsel erbij; zorg ervoor dat de eieren niet gaan schiften door het hete mengsel. Voeg eerst een klein beetje van het chocolademengsel toe en roer, vervolgens kan de rest erbij.



Voeg nu de frambozen toe aan het mengsel. Omdat verse frambozen momenteel duur (en totaal niet lekker) zijn, zijn diepvriesframbozen een prima alternatief. Je moet ze echter wel snel toevoegen aan je mengsel, en deze wederom ook snel in een vorm storten voordat je hele beslag bevriest. 


Vet een bakvorm in en verwarm de oven tot 180 graden. De brownies zullen na een half uur tot veertig minuten klaar zijn. Laat de brownies afkoelen en plaats ze vervolgens even in de koelkast. Zet een pannetje water op en verwarm ook de witte chocolade weer au-bain-marie. 

Pak vervolgens een lepel en klieder de witte chocolade op volledig expressionistische wijze over de brownies heen. Je kan het heel netjes doen, maar ook met je ogen dicht, op een Jackson Pollock-achtige manier, zeg maar. Het eindresultaat is bij het laatste vaak het leukst. ;-)

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen: