zaterdag 12 april 2014

Robin's granola bars met witte chocolade


We weten allemaal dat de meeste tussendoortjes vrij ongezond zijn, maar toch essentieel om lange dagen door te komen. Deze granola bars, naar recept van Robin, zijn de allerbeste oplossing voor een voedzaam doch lekker tussendoortje. Skip je lunch trouwens ook maar gewoon.

BENODIGDHEDEN
- 250 gram havermout (vlokken)
- 350 gram mix van gedroogd fruit en noten (rozijnen, walnoten, amandelen, pecannoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaadjes, gedroogde abrikozen, cranberry's, noem het maar op; alles wat je lekker vindt eigenlijk)
- Een blikje gecondenseerde melk
- Een klein blokje ongezouten, gesmolten boter (40 gram)
- Snuf kaneel of gember
- Witte chocolade ter garnering


Verwarm je oven voor op 175 graden. Mix alle droge bestanddelen van de granola bars in een grote kom. Wanneer je geen hele noten in je repen wilt, kan je ze desnoods halveren. Meng hierna de gecondenseerde melk en de gesmolten boter bij het mengsel, en roer alles door elkaar. Vet ondertussen een vierkante ovenschaal (20x20 cm ongeveer) in met wat olie en bakpapier (hierdoor kan je de repen later makkelijker uit de vorm halen). 

Voor...
Na!

Stort het mengsel in de ovenschaal en druk het goed aan. Zo worden je granola bars steviger. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten tot een half uur, of tot wanneer het mengsel goudbruin geworden is. Laat de vorm hierna volledig afkoelen voordat je het in repen gaat snijden.

Om dit tussendoortje nog lekkerder te maken gaan we even lekker kliederen: met witte chocolade welteverstaan. Je kan dit (voor de echte gezonde mensen onder ons) ook achterwege laten. Dit doen wij lekker niet, want wij zijn niet vies van een beetje chocolade. Smelt wat witte chocolade au-bain-marie op laag vuur. Wanneer de chocolade smelt, kan je mooi het afgekoelde baksel in repen of blokjes gaan snijden. Leg de repen op een stuk bakpapier of een snijplank, en giet/smeer/slinger de gesmolten chocolade over de repen.


Zo kom je de uren in-between-meals wel door! Eet smakelijk!






Geen opmerkingen: